Sarvikuonoja Teksasiin

Tarkoitus on tarjota sarvikuonoja yksityishenkilöille adoptoitaviksi.

Yhdysvallat. Yhdysvaltalainen järjestö Exotic Wildlife Association on keksinyt näppärään tavan pelastaa Etelä-Afrikan uhanalaiset sarvikuonot. Lennätetään ne Teksasiin.

Järjestö on kaavaillut tuhannen leveähuulisarvikuonon poikasen siirtämistä salametsästäjiltä suojaan Teksasiin. Tarkoitus on tarjota sarvikuonoja yksityishenkilöille adoptoitaviksi. Halukkailla tarvitsee toki olla tarpeeksi suuret tilukset ja muutenkin puitteet kunnossa.

”Tämä on vähän kuin karjan kasvatusta, paitsi että ne ovat suurempia”, sanoi järjestön johtaja Charly Seale My San Antonio -sivuston haastattelussa.

Kovin nopeasti sarvikuonoja tuskin Teksasissa nähdään, sillä niin Yhdysvaltain kuin Etelä-Afrikankin viranomaiset pitäisi ensi saada hankkeelle suosiollisiksi.

Sarvikuono on lajina erittäin uhanalainen, mutta yksilöinä ne osaavat pitää puolensa. Paksunahkainen, parin tonnin painoinen ja sarvella aseistettu eläin pystyy runnomaan tiensä lähes minkä tahansa esteen läpi.

Moni Teksasiin vähemmän ihastunut irvileuka on toki toivottanut sarvikuonosuunnitelman tervetulleeksi. Sillä mikä ihme tässä oikein voisi mennä pieleen?