Artikkelikuva
Tarinoita on kerätty Brasiliasta

Ihmiset ennakko­luulojen takana

Kirjan kertomusten pääosissa ovat muun muassa alkuperäiskansat ja maaoikeudet, mutta tärkeimpänä ihmiskohtalot nykyajan pyörteissä.

Särjetty maa (toim. J.K. Ihalainen) on kokoelma tarinoita ihmisistä ja heidän elinympäristöistään. Kertomusten pääosissa ovat muun muassa alkuperäiskansat ja maaoikeudet, mutta tärkeimpänä ihmiskohtalot nykyajan pyörteissä.

Tarinoita on kerätty Brasiliasta, Kolumbiasta, Mosambikista, Malista, Keniasta, Intiasta, Thaimaasta, Kambodñasta, Indonesiasta, Suomesta ja Saamenmaasta. Mielenkiintoiset ihmiskohtalot seuraavat toisiaan: intialainen Zahira on ollut naimisissa 12 kertaa, ja mosambikilainen räppäri Azagaia on selvinnyt niin aivosyövästä kuin järjestelmällisestä loanheitostakin.

Kirjan kertomuksilla pyritään pääsemään pintaa syvemmälle ihmisten arkeen, turistien näkemien kulissien taakse. Ainakin se selviää, että länsimaat voivat oppia arvaamattoman paljon ”alkukantaisilta” yhteisöiltä ja perinteisistä elämäntavoista.

Kirjan on kustantanut Siemenpuu-säätiö, joka tukee kehitysmaiden kansalaisyhteiskuntien tekemää ympäristötyötä.

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!