Artikkelikuva
Koulut olivat Sierra Leonessa kahdeksan kuukautta suljettuina ebolan takia. Kuvan poika kuunteli helmikuussa oppituntia radiosta.

Takaisin kouluun Sierra Leonessa

Koulujen sulkeminen oli yksi keinoista, joilla epidemian leviämistä hillittiin.

Sierra Leone. Koulut avasivat taas ovensa Sierra Leonessa huhtikuussa yli kahdeksan kuukauden tauon jälkeen. Tauon syynä oli ebola-epidemia, joka vaati maassa yli 3800 ihmisen hengen. Koulujen sulkeminen oli yksi keinoista, joilla epidemian leviämistä hillittiin.

Sierra Leonessa on 1,8 miljoonaa koululaista. Kaikki eivät kuitenkaan palanneet kouluun heti, sillä osa vanhemmista epäröi lastensa kouluun lähettämistä, kertoo Sierra Leone Telegraph -lehti. 

Vuonna 2002 loppuneesta sisällissodasta toipuvassa maassa koulujen tila oli kehno jo ennen ebola-epidemiaakin. Vanhemmat ovat olleet huolissaan siitä, kuinka hyvin kouluissa on mahdollista huolehtia hygieniasta. Monissa kouluissa on ollut puutteita niin käymälöiden kuin vedenkin laadussa.

Kansainväliset avustusjärjestöt ovat toimittaneet osaan kouluista käsienpesupisteitä. Hyvästä käsihygieniasta huolehtiminen on keskeinen keino vähentää tartuntoja.

Koulujen piti alun perin alkaa maaliskuun lopulla, mutta aloitusta lykättiin parilla viikolla huhtikuun alussa todettujen ebola-tapausten takia. Yli 8600 sierraleonelaista lasta menetti ebolan takia vähintään toisen vanhemmistaan.

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!