Punjab kovensi rangaistuksia lapsiavioliitoista

Jatkossa lapsiavioliitot kieltävän lain rikkomisesta seuraa kuuden kuukauden vankeusrangaistus ja 50 000 rupian eli noin 450 euron sakot.

Pakistan. Punjabin alueparlamentti Pakistanissa on hyväksynyt lakiuudistuksen, joka koventaa lapsiavioliittojen järjestämisestä tuomittavia rangaistuksia, kertoo The Dawn.

Jatkossa lapsiavioliitot kieltävän lain rikkomisesta seuraa kuuden kuukauden vankeusrangaistus ja 50 000 rupian eli noin 450 euron sakot. Aiempi laki määräsi rangaistuksen vain huoltajille ja jätti viranomaiset rankaisematta. Nyt viranomaisia uhkaavat samat sanktiot kuin vanhempiakin.

Entisen, vuonna 1929 säädetyn lain perusteella huoltajat voitiin tuomita tuhannen rupian sakkoihin ja kuukaudeksi vankeuteen.

Lainsäädännön selventämistä vaati muun muassa tuomari Shaiq Qazi, joka viime vuonna kyseenalaisti vanhan lain.  

”Väitetään, että jokainen, joka on ottanut osaa lapsiavioliittoon on rikollinen. Mutta kuka on sitä todella? Vanhemmat tai huoltajat?…On tärkeää määritellä, kuka on rikollinen, et voi loukata ihmisiä, sillä tarvitset heidän apuaan lain täytäntöönpanossa.”

Shaiq Qazi myös varoitti uskonnollisiin ennakkotapauksiin vetoamisesta ja painotti, että lain noudattamista on valvottava.

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!