Artikkelikuva

Tie hioo kulkijaa

Kirjailija-lääkäri Jean-Christophe Rufin kävelee Pohjois-Espanjan läpi ja pohtii kirjassaan tien ja pyhyyden merkityksiä.

Pohjois-Espanjan läpi kulkeva Compostelan eli Pyhän Jaakobin tie ja Santiago de Compostelan katedraali sen päässä ovat kristikunnan merkittävimpiä pyhiinvaelluskohteita.

Kirjailija-lääkäri Jean-Christophe Rufin kulkee vähemmän käytettyä pohjoista reittiä ja pohtii kirjassaan Vaellus – Santiago de Compostelan kulkijat, millaista tien päällä oli ja miten se vaikutti häneen.

Pyhyyden ja tien merkityksiä mietitään. Pitkän matkan kokee tarkoitukseksi itsessään.

”Lyhyt kävely ei muuta ihmistä radikaalisti. Kivi jää rosoiseksi, koska sen hiomiseen tarvitaan enemmän vaivaa, enemmän vilua ja enemmän kuraa, enemmän nälkää ja vähemmän unta”, Rufin toteaa.

Jean-Christophe Rufin: ­Vaellus – Santiago de Compostelan kulkijat. Suom. Marja Luoma. Gummerus 2014.

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!