Artikkelikuva

Lura: Herança

Portugalilaisen Luran uutuuslevyllä soivat afrikkalaiset vivahteet.

Portugalin kulttuuripiiri ja kolonialismin perintö ulottuvat yhä yli valtamerten, ja maailmanmusiikissa tämä ilmenee erityisen konkreettisesti. Mosambikissa syntynyt Mariza on luonut uransa Lissabonin fadon tulkitsijana, kun taas Portugalista tuleva Lura muotoilee musiikkiaan Kap Verden perinteestä.

Aitoja juuriakin Luralla tuuliseen saarivaltioon on, vanhempien syntyperän kautta. Vaikka sensuellia laulajatarta on kasvatettu Cesária Évoran kruununperilliseksi aina yhteisiä duettoja myöten, hänen uutuuslevynsä perustana ei soi kaihoisa morna vaan nopeatempoisempi, afrikkalaista kulttuuria juhliva funaná. Albumin maukkaasti modernisoitu tuotanto lupaa jatkossakin isoa yleisöpohjaa.
 

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!