Lego eväsi poliittisen taiteilijan palikat

Kiinalainen aktivisti ja taiteilija Ai Weiwei ei saanut Legolta pyytämiään palikoita.

Tanska – Australia. Rakennuspalikkajätti Lego ei aio toimittaa tuotteitaan tunnetulle kiinalaiselle toisinajattelijalle Ai Weiweille.

Ai Weiwei aikoi käyttää legoja sananvapautta käsittelevässä teoksessaan Andy Warhol / Ai Weiwei. Teoksen on tarkoitus olla esillä myöhemmin tänä vuonna Australiassa Victorian kansallisgalleriassa, joka yritti tilata Legolta Ain tarvitsemat palikat.

Ai Weiwei saanee kuitenkin palikat kerättyä. Taiteilijan ihailijat eri puolilta maailmaa ovat alkaneet lähetellä hänelle legoja. Kehotus legotalkoisiin leviää ripeästi sosiaalisessa mediassa.

Legon tiedottaja Roar Rude Trangbæk­ ei The World Postin mukaan halua kommentoida yksittäisen asiakkaan kanssa käymäänsä keskustelua. Lehden mukaan hän kuitenkin myöntää, että yhtiö välttää ”sekaantumista poliittiseen työhön”.

Muutama viikko sen jälkeen, kun Lego kieltäytyi toimittamasta rakennuspalikoitaan Ai Weiweille, yhtiö ilmoitti avaavansa uuden Legoland-teemapuiston Shanghaihin.

Ai Weiwei @ Helsinki Helsingin Taidemuseossa 28.2.2016 asti.

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!