Artikkelikuva

Sam Lee & Friends: The Fade in Time

Lontoolaisen folkin elvyttäneen Leen levyllä vanhasta tulee uutta.

Sam Lee ei ole tavanomainen folk-laulaja. Hän on musiikin muotoilijana kansainvälisen huipputason auteur, mutta myös paikallisen ruohonjuuritason tapahtumajärjestäjä ja aktivisti. Väitetään, että Leen musiikki ja toiminta on elvyttänyt Lontoon folk-klubit.

The Fade in Time on tunnetasoltaan vimmainen ja syvää omistautumista henkivä albumi. Lee on kerännyt materiaalia alueensa vähemmistöiltä ja luonnostellut kansanlauluista nykyaikaista maailmankylän musiikkia. Nerokkaissa sovituksissa punoutuvat yhteen muun muassa intialainen tabla, japanilainen koto ja havaijilainen ukulele. Akustinen groove sykkii vastustamattomasti, eikä se tarvitse rumpusettiä tai bassolinjoja tuekseen.

Kuuntele levy spotifyssä:

https://play.spotify.com/user/maailmankuvalehti/playlist/3Qlj4dn4fivWyTL2blTqHB

Tai Maailman Kuvalehden musiikkisivuilta:

https://maailmankuvalehti.fi/musiikki

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!