Silmäleikkaukset sokeuttivat Intiassa

Potilaille maksuttomia leikkauksia tehtailtiin tilapäisellä klinikalla pohjoisintialaisessa Punjabin osavaltiossa.

Intia. Viisitoista intialaista on menettänyt näkönsä silmäleikkauksen jälkeen, kertoo Hindustan Times. Toistaiseksi selvittämättä on vielä 45 samalla tilapäisklinikalla operoidun kaihipotilaan tilanne.

Potilaille maksuttomia leikkauksia tehtailtiin tilapäisellä klinikalla pohjoisintialaisessa Punjabin osavaltiossa. Ilmaiseen hoitoon päässeet olivat enimmäkseen köyhiä, iäkkäitä naisia.

Leikkaukset kustansi kansalaisjärjestö, joka on nyt yhdessä kaihipotilaita leikanneiden lääkäreiden kanssa rikostutkinnan kohteena.

”Syy on todennäköisesti steriloimattomissa välineissä, mikä selittää silmätulehdukset”, sanoo sokeutuneita hoitava kirurgi Rajiv Bhalla armitsarilaisesta sairaalasta.

Hänen mukaansa silmäinfektion saaneilla potilailla ei ole toivoa näön palautumisesta.

Aiemmin syksyllä 13 naista kuoli Keski-Intiassa tilapäisklinikalla tehdyn sterilisaation jälkeen. Syyksi on paljastunut hoitohenkilökunnan toiminta.

Lääkäri käytti samaa neulaa kaikkien potilaiden ompeluun, eikä leikkaussalihenkilökunta vaihtanut käsineitä leikkausten välillä.

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!