Artikkelikuva

Fudista henkeen ja vereen

Pilkun paikka on jalkapallon maailmaan aiheen vaatimalla intohimolla sukeltava novellikokoelma.

Pilkun paikka on Luiz Ruffaton toimittama kokoelma brasilialaisten kirjoittajien jalkapallon maailmaan sijoittuvia novelleja.

Joissakin kertomuksissa on humoristinen ote, toisissa kuolemanvakava, mutta kaikissa on mukana jalkapallo, Brasilian epävirallinen kansallispeli. Fudis on joko olennaisena osana tapahtumia tai sitten vain taustana, jonka edessä todellinen tarina kerrotaan.

Aiheet ovat yhtä monimuotoiset kuin lajin ystävien kirjo: ihmiskohtaloita värittävät ilmiöt uskottomuudesta luomisen tuskaan ja kuuluisuudesta katsomon kollektiiviseen hulluuteen. 

Kuudentoista kirjoittajan teos antaa kattavan kuvan elämästä jalkapallon ympärillä – ja muuallakin. Teoksen toimittaneen Ruffaton oma osuus kuvailee yhtä hänen elämänsä käännekohdista, jalkapallon parissa tottakai.

Luiz Ruffato (toim.): Pilkun paikka. Suom. Jyrki Lappi-Seppälä. Aviador kustannus 2014.

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!