Intia suitsii tupakointia verotuksella

Korotusten alkuunpanijan uskotaan olevan uusi terveysministeri.

Intia. Hallitus pyrkii vähentämään tupakan terveyshaittoja Intiassa verotuksella. Valmisteveron korotus on jyrkin vuosikymmeneen. Se vaihtelee tupakkatyypistä riippuen 11 ja 72 prosentin välillä.

Verojen osuuden ennustetaan nousevan 70 prosenttiin joidenkin tupakkatuotteiden vähittäismyyntihinnasta. Suomessa verojen osuus tupakan vähittäismyyntihinnasta on 82,8 prosenttia.

Intiassa kuolee lähes miljoona ihmistä vuodessa tupakointiin liittyviin sairauksiin. Luvun ennustetaan kasvavan, sillä miesten tupakointi lisääntyy.

Vuonna 1998 miestupakoitsijoita oli 83 miljoonaa, 2010 heidän määränsä oli noussut 105 miljoonaan Global Health Research -keskuksen mukaan. Suurin osa uusista tupakoitsijoista oli 15–24-vuotiaita miehiä.

Verokorotuksen alkuunpanijan uskotaan olevan Intian uusi terveysministeri Harsh Vardhan. Hän on korva-, nenä- ja kurkkukirurgi, joka kampanjoi tupakointia vastaan. Intian tupakkaverotuksesta uutisoi Lancet.

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!