Hyttynen on vaarallisempi kuin ihminen

Vain yksi otus onnistuu tappamaan useampia ihmisiä kuin ihminen itse.

Maailma. Maailman vaarallisin eläin ei herätä meissä suomalaisissa samaa kunnioittavaa pelkoa kuin paljon vähemmän tappavat hai, susi tai leijona. Vaarallisin kaikista on hyttynen.

Edes ihminen ei pysty tappamaan ihmisiä yhtä paljon kuin hyttynen. Hyttysen levittämään malariaan kuolee yli 600 000 ihmistä vuosittain. Sen lisäksi hyttyset levittävät denguekuumetta, keltakuumetta ja japanin aivotulehdusta.

Hyttyslajeja on yli 2 500 ja ne ovat levinneet joka puolelle maailmaa Antarktista lukuun ottamatta. Hyttysten tartuttamat sairaudet uhkaavat puolta maapallon väestöstä.

Microsoftin perustaja ja sittemmin hyväntekeväisyyteen keskittynyt Bill Gates kirjoittaa tappavista inisijöistä blogissaan:

”Hait tappavat alle tusinan ihmisiä vuosittain ja Yhdysvalloissa niille on omistettu kokonainen viikko televisiossa. Hyttyset tappavat 50 000 kertaa enemmän ihmisiä, mutta enpä ole kuullut tv-kanavasta, jolla olisi hyttysviikko.”

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!