Hätätilat ruuhkauttavat Maailman ruokaohjelmaa

Maailman humanitaariset kriisit laittavat WFP:n koville.

Maailma. Maailman suurin humanitaarisen avun järjestö Maailman ruokaohjelma WFP ei ole koskaan ennen joutunut kohtaamaan kuutta korkeimman tason hätätilaa kerralla.

YK:n alainen järjestö yrittää estää humanitaarisia katastrofeja Syyriassa, Irakissa, Etelä-Sudanissa, Kamerunissa, Keski-Afrikan tasavallassa sekä Länsi-Afrikan ebola-alueella Sierra Leonessa, Guineassa ja Liberiassa. Ebola-alueita lukuun ottamatta kaikki hätätilanteet johtuvat ihmisten aiheuttamista konflikteista.

Tämän vuoden tammikuussa korkeimman tason eli kategorian kolmas hätätiloja oli neljä. Silloin WFP:tä johtava Ertharin Cousin totesi:

”Kun loimme kolmoskategorian [—], mietimme kaikki, mitä tekisimme, jos meillä olisi kolme korkeimman kategorian hätätilaa yhtä aikaa. Ja nyt meillä on niitä neljä.”

Tammikuun jälkeen uusia hätätiloja on julistettu Irakissa, Kamerunissa ja ebola-alueella. Filippiinien taifuunin jälkeinen hätätilanne on ehtinyt jo rauhoittua.

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!