Ebola-alueita uhkaa nälänhätä

Kuolleiden maanviljelijöiden sadot jäävät korjaamatta ja ruoan tuonti on vaikeaa.

Länsi-Afrikka. Liberiassa ja Sierra Leonessa pelätään nälänhätää alueilla, jotka on eristetty ebolaviruksen leviämisen estämiseksi, kertoo uutistoimisto Reuters.

Kun maanviljelijöitä kuolee virukseen, sadot jäävät korjaamatta. Alueelle on ollut vaikea saada ruokaa ulkopuolelta ja siksi ruoan hinta alueella on noussut, kertoo Maailmanpankin terveysjohtaja Tim Evans.

Maailmanpankki, YK ja Maailman terveysjärjestö WHO järjestävät ruoka-apua eristetyille alueille lentokoneilla ja rekkakuljetuksin. Ilman apua terveyskriisi alueella syvenee aliravitsemuksen ja muiden tautien levitessä, Evans toteaa.

Avun kohteena on varsinkin Sierra Leonen ja Liberian rajalla virtaavan Mano-joen alue, jossa asuu noin miljoona ihmistä.

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!