Artikkelikuva

Oodi Annikinkadulle

Maailman Kuvalehdelle viime vuonna omaa Joutomaan joutilaat -sarjakuvaa tehneeltä Tiitu Takalolta (s. 1976) on ilmestynyt uusi sarjakuvaromaani.

Minä, Mikko ja Annikki kertoo tamperelaisesta Annikin puutalokorttelista, jossa allekirjoittanut asui 1990-luvun lopussa. Vuoden 1966 asemakaava antoi puukorttelille purkutuomion, mutta Annikki ei antautunut suosiolla, ei myöskään Takalon teoksessa.

Oli hienoa paitsi elää myös olla todistamassa, kuinka asukkaiden taistelu tuotti lopulta tulosta: korttelia ei purettu.

Takalon lähes 250-sivuinen sarjakuvaromaani on kunnioitettava kulttuuriteko: se kuvaa taistelua vanhojen rakennusten ja asumiskulttuurin puolesta. Annikin korttelista on kehittynyt vuosien saatossa omaehtoisen kulttuurin kehto, jossa järjestetään vuotuista Annikin runofestivaalia. Tänä vuonna festivaali pidetään 4.-6.6.

Tiitu Takalo: Minä, Mikko ja Annikki. Suuri kurpitsa 2014.
www.annikinkatu.net/runofestivaali/

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!