Artikkelikuva
Helpolla kansivalinnalla voi kuitenkin päästä nimekkäiden kirjailijoiden kanssa samaan kaartiin.

Lakisääteinen Afrikka-kansi

Helpolla kansivalinnalla voi kuitenkin päästä nimekkäiden kirjailijoiden kanssa samaan kaartiin.

Maailma. Aiotko kirjoittaa kirjan, joka sijoittuu Afrikkaan? Pääset helpolla ainakin kansikuvan valinnassa. Kanteen nimittäin kuuluu laittaa kuva keltaista ja oranssia hehkuvasta auringonlaskusta, jota vasten piirtyy tummana yksittäinen akasiapuu.

Yksilöllisyyttä tavoitteleva kansitaiteilija sijoittaa akasiapuun siimekseen tummana siluettina vaikkapa paimenen tai norsun. Äärimmäinen individualisti kokeilee taivaaseen myös hivenen sinisävyjä.

Africa is a country -sivusto julkaisi toukokuussa lukijansa koostaman kollaasin 36 nimekkäästä Afrikkaan sijoittuvasta romaanista. Pikavilkaisulla kirjoja on vaikea erottaa toisistaan, sillä ne ovat akasiapuineen kuin samasta puusta veistettyjä.

Pian laiskojen kansisuunnittelijoiden tuotoksista koottuja kuvakollaaseja alkoi ilmestyä nettiin enemmänkin. Sijoittuuko tuore romaanisi Etelä-Aasiaan? Muista vaatia kanteen Taj Mahal. Arabimaailmaan? Kanteen siis hunnutetut naisen kasvot.

Toisaalta akasiakannella pääsee hyvään seuraan: oman kirjan kansi muistuttaa erehdyttävästi muun muassa Ernest Hemingwayn, Joseph Conradin ja Doris Lessingin teoksia.

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!