Artikkelikuva

Seurapiirijuhla tansanialaisittain

Vuohikilpailujen lisäksi tapahtumassa nähdään monenlaista oheistoimintaa.

Tansania. Kesäkuun alussa Dar el Salaamissa ajetaan jälleen vuosittaiset vuohikilpailut. Vuonna 2001 perustetulla hyväntekeväisyystapahtumalla on kerätty jo yli 795 miljoonaa Tansanian shillinkiä eli yli 350 000 euroa, kertoo East African Business Week.

Tapahtuman esikuvana toimivat brittien Royal Ascot -laukkakilpailut. Dar el Salaamin ajoissa kilpailevat hevosten ja jockeyiden sijaan vuohet ohjastajineen.

Brittiesikuvan tavoin vuohikisoihin liittyy runsas määrä oheisohjelmaa. Yleisö pukeutuu parhaimpiinsa. Teemaan sopivista puvuista ja hatuista kilpaillaan ja voittajista lyödään vetoa. Pukeutumiskisan voittaja saa palkinnokseen kaksi bisnesluokan lentoa Eurooppaan.

Kuluvan vuoden teema on The Great Goatsby.­ Nimi on mukaelma kirjailija F. Scott Fitzgeraldin­ kuuluisasta teoksesta The Great Gatsby, suomenkieliseltä nimeltään Kultahattu.

Viime vuonna tapahtumaan osallistui 4700 ihmistä ja rahaa kertyi 135 miljoonaa shillinkiä, eli noin 60 000 euroa. Rahat jaettiin 16 hyvän­tekeväisyyskohteen kesken.

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!