Artikkelikuva

Kyllä Hippo tietää 5/2014

Hippo tietää paljonko amerikkalaiset ostavat joulukuusia, mille keksinnölle on haettu eniten patentteja ja monessako Kiinan suurkaupungissa on hyvä ilmanlaatu.

3

on niiden kiinalaisten suurkaupunkien määrä, joissa ilmanlaatu on yleensä hyvä.

25

aitoa joulukuusta ostivat amerikkalaiset 2013.

10

prosenttia maailman maa-alasta on lumen ja jäätiköiden peitossa. Puuston peitossa on 28 prosenttia.

715

uutta planeettaa löysi NASA hiljattain. Ennen tuoreimpia löytöjä planeettoja tiedettiin olevan 961.

4 400

patenttia erilaisille hiirenloukuille on myönnetty Yhdysvalloissa sen jälkeen, kun maan patenttitoimisto perustettiin vuonna 1828. Hiirenloukuille on haettu useampia patentteja kuin millekään muulle tuotteelle.

493 000

pianoa valmistettiin vuonna 2012. Niistä 80 prosenttia valmistettiin Kiinassa.

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!