Artikkelikuva

Burundi kielsi juoksemisen ryhmissä

Maan pääkaupungissa Bujumburassa ei kannata välttämättä pyytää kavereita lenkkiseuraksi.

Burundi. Burundin hallitus on kieltänyt juoksemisen ryhmissä maan pääkaupungissa Bujumburassa, kertoo The Sub-Saharan Informer. Hallituksen mukaan oppositio käyttää hölkkäryhmiä kansannousujen organisointiin.

Jo kaksi ihmistä tulkitaan ryhmäksi. ”Marssiminen tai juokseminen kaduilla on kielletty, jos se tapahtuu ryhmänä, mutta jos joku haluaa urheilla yksikseen, sen hän voi tietenkin tehdä”, kommentoi Bujumburan kaupunginjohdon edustaja Candide Kazatsa.

Urheilutapahtumia on lupa järjestää vain tarkoitukseen rakennetuilla ja kaupunginjohdon hyväksymillä kentillä ja stadioneilla.

Maaliskuun alkupuolella oppositiopuolue MSD:n aktivisteja pidätettiin sen jälkeen, kun suuri joukko puolueen jäseniä osallistui ryhmäjuoksuun Bujumburan keskustassa. Poliisi suhtautui juoksijoihin mielenosoittajina ja käytti kyynelkaasua. Tilanne kärjistyi väkivaltaisuuksiksi. BBC:n mukaan 21 hölkkääjää tuomittiin elinkautiseen.

Yhdessä juokseminen ja käveleminen on Burundissa hyvin suosittua myös ilman poliittisia tarkoitusperiä ja sitä harrastavat sekä naiset että miehet.

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!