Vietnamilaiselle bloggaajalle vankeutta

Vietnamin on arvioitu olevan yksi lehdistöä tiukimmin säätelevistä maista.

Vietnam. Kotimaassaan tunnettu vietnamilainen bloggaaja Truong Duy Nhat tuomittiin maaliskuussa kahdeksi vuodeksi vankeuteen. Syytteen mukaan hän oli kirjoituksillaan käyttänyt väärin ”demokraattisia vapauksia” ja loukannut valtion etuja.

Nhatin asianajajan Tran Vu Hain mukaan tämä myönsi kirjoittaneensa syytteessä mainitut kohdat, mutta kielsi niiden rikkovan lakia.

Ennen bloggaajaksi ryhtymistään Nhat työskenteli toimittajana. Hänen aikaisempiin työpaikkoihinsa kuuluu muun muassa vietnamilainen poliiseille suunnattu lehti. 50-vuotias Nhat on ollut pidätettynä viime vuoden toukokuusta lähtien, ihmisoikeusjärjestöt kertovat.

Vietnamissa on pidätetty ja vangittu viime aikoina useita bloggaajia. Toimittajat ilman rajoja -järjestö arvioi, että Vietnam on yksi lehdistöä tiukimmin sääteleviä maita maailmassa. Vietnam sijoittuu lehdistönvapausindeksissä 180 maan joukosta sijalle 174.

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!