Artikkelikuva

Transsukupuoliset mukana Intian vaaleissa

Kaikki Intian transsukupuoliset ihmiset eivät kuitenkaan ole uuteen järjestelyyn tyytyväisiä.

Intia. Eteläintialaisen Madurain alueen transyhteisö haluaa näkyä Intian 7.4 alkavissa parlamentin alahuoneen vaaleissa.

Intia tunnusti transsukupuolisten olemassaolon vuonna 2010, kun maan vaalikomissio lisäsi äänestäjäluetteloon mahdollisiksi sukupuoliksi naisen ja miehen lisäksi myös kohdan ”muu”. Tammikuun loppuun mennessä äänestäjäksi oli Maduraissa ilmoittautunut 66 itsensä muu-kategoriaan luokitellutta ihmistä.

Kaikkiaan paikalliseen transyhteisöön kuuluu yli kaksi tuhatta ihmistä. Moni transsukupuolinen ilmoitti olevansa joko mies tai nainen – osa siksi, että pitää ”muu”-luokittelua nöyryyttävänä.

Äänestyspäätöstä tehdessään moni yhteisön jäsenistä sanoo The Hindu -sanomalehden mukaan valitsevansa puolueen, joka tunnustaa transsukupuoliset ja heidän oikeutensa esimerkiksi opiskelijakiintiöihin ja eläkkeeseen.

Transsukupuolinen Barathi Kannamma on vaaleissa perustamansa puolueen ehdokkaana. Hänen mukaan suurin osa puolueista ei tunnusta transsukupuolisia saati heidän oikeuksiaan.

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!