Artikkelikuva

Botswana suitsii ulkomaisia pastoreita

Botswanassa epäillään ettei ulkomailta tulevilla pastoreilla ole puhtaat jauhot pusseissa.

Botswana. Botswana aikoo pistää ulkomaiset pastorit kuriin. Tähän asti kirkonmiehet ovat saaneet Botswanaan jopa viiden vuoden oleskeluluvan uskonnollista toimintaa varten. Jatkossa myös heitä koskevat samat säännöt kuin muita maahan haluavia ulkomaalaisia. 

Syynä pastoreiden ruotuun paneminen ovat epäilykset kirkkojen varjolla tehdyistä taloudellisista huijauksista, kertoo botswanalainen The Monitor -lehti. Hallituksen päätöksellä on tarkoitus kitkeä etenkin ihmetöillään kerskuvat pastorit. Heistä suurin osa on lehden mukaan lähtöisin Länsi-Afrikasta.

Myös Botswanan evankelisten kirkkojen yhteisö EFB on lakiuudistuksesta mielissään. Heitä huolestuttaa uusien kirkkojen tapa kaupata hyväuskoisille jäsenilleen ihmeitä.

”Jos vesi ja öljy ovat Jumalasta, jaettakoon niitä ilmaiseksi… Heillä on kaupan kaikenlaisia öljyjä, jotka tuovat vaurautta, turvaa, ylennyksiä – ja ne kaikki maksavat rahaa”, EFB:n pastori Jobe Koosimile sanoo.

Monet botswanalaiset ovat hylänneet entiset seurakuntansa liittyäkseen uusiin kirkkoihin, kertoo Voice of Africa. Hallituksen toiveista huolimatta ne vetävät puoleensa entistä useampaa botswanalaista. Tanssia, laulua ja ihmeitä sisältävissä jumalanpalveluksissa kun on perinteisiä kirkkoja parempi meno.