Artikkelikuva

Tuhkarokko leviää Guineassa

Vain 37 prosenttia guinealaislapsista on rokotettu tuhkarokkoa ja muita tarttuvia tauteja vastaan.

Guinea. Guineassa yritetään estää tuhkarokkoepidemian leviäminen. Tammikuun loppuun mennessä tautiin oli kuollut yksi lapsi ja tartuntoja vahvistettu 37.

Epäiltyjä tuhkarokkotartuntoja oli 400, lähes kaikki alle kymmenvuotiailla lapsilla.

Vain 37 prosenttia guinealaislapsista on rokotettu tuhkarokkoa ja muita tarttuvia tauteja vastaan. Edellinen epidemia tappoi kymmenen ihmistä ja sairastutti 4 755 vuonna 2009. Rokotuskampanja, jonka tavoitteena on rokottaa 1,6 miljoonaa lasta, on tarkoitus aloittaa lähiaikoina.

Epidemian syntyä edesauttaa länsiafrikkalaisen Guinean sosiaalinen ja poliittinen epävakaus. Maa saa entistä vähemmän tukea ulkomailta, ja se heijastuu suoraan rokotteiden ja lääkkeiden saatavuuteen. Maan koko terveydenhuoltojärjestelmä on rapautunut, sanoo Unicefin Felix Ackebo uutistoimisto Irinille.

Marraskuussa puhjennut epidemia on Unicefin mukaan saattanut tappaa useampiakin lapsia. Helmikuun alussa myös Kansainvälinen Punainen Risti julkisti hätäsuunnitelman epidemian pysäyttämiseksi.

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!