Artikkelikuva

Reggaetónin kuuntelijat muita tyhmempiä

Reggaetónia kumpuava Latinalainen Amerikka ei niinkään innostunut tutkimustuloksista.

Mali. Malilaisessa Bamakon yliopistossa tehdyn tutkimuksen mukaan reggaetónin kuuntelijat ovat 20 prosenttia tyhmempiä kuin klassisen musiikin (Beethoven) ja rockin (Freddie Mercury) kuuntelijat, kertoo Venezuela al Día -lehti.

Psykologiseen tutkimukseen osallistui 5000 ihmistä. Tutkimus jakautui kahteen osaan: musiikkimaun selvittämiseen ja haastatteluun.

Klassisen musiikin ja rockin kuuntelijat ­osoittautuivat valppaammiksi, vastaanottavaisemmiksi ja kyvykkäämmäksi kyseenalaistamaan, kuin heitä yksinkertaisemmat reggaetón-diggarit, tutkijat arvioivat.

Reggaetón-musiikin aihepiirit liikkuvat suhteellisen kapealla alueella: tosirakkaudessa ja seksissä. Musiikinlaji nojaa tunnistettavaan ja tarttuvaan rytmiin, joka iskee miljoonien nuorten tajuntaan. Toisteisuus tekee reggaetónista tunnistettavan; eniten hoetaan sanoja: baby, sabrosita (’herkkupala’) ja mami. 

Tutkimus on herättänyt polemiikkia erityisesti Latinalaisessa Amerikassa. Valtaosa musiikkityylin edustajista ja maailman nuoria klubeilla tanssittavista artisteista tulee kyseisestä maanosasta.