Artikkelikuva

Reggaetónin kuuntelijat muita tyhmempiä

Reggaetónia kumpuava Latinalainen Amerikka ei niinkään innostunut tutkimustuloksista.

Mali. Malilaisessa Bamakon yliopistossa tehdyn tutkimuksen mukaan reggaetónin kuuntelijat ovat 20 prosenttia tyhmempiä kuin klassisen musiikin (Beethoven) ja rockin (Freddie Mercury) kuuntelijat, kertoo Venezuela al Día -lehti.

Psykologiseen tutkimukseen osallistui 5000 ihmistä. Tutkimus jakautui kahteen osaan: musiikkimaun selvittämiseen ja haastatteluun.

Klassisen musiikin ja rockin kuuntelijat ­osoittautuivat valppaammiksi, vastaanottavaisemmiksi ja kyvykkäämmäksi kyseenalaistamaan, kuin heitä yksinkertaisemmat reggaetón-diggarit, tutkijat arvioivat.

Reggaetón-musiikin aihepiirit liikkuvat suhteellisen kapealla alueella: tosirakkaudessa ja seksissä. Musiikinlaji nojaa tunnistettavaan ja tarttuvaan rytmiin, joka iskee miljoonien nuorten tajuntaan. Toisteisuus tekee reggaetónista tunnistettavan; eniten hoetaan sanoja: baby, sabrosita (’herkkupala’) ja mami. 

Tutkimus on herättänyt polemiikkia erityisesti Latinalaisessa Amerikassa. Valtaosa musiikkityylin edustajista ja maailman nuoria klubeilla tanssittavista artisteista tulee kyseisestä maanosasta.

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!