Artikkelikuva

Norsunluun jätti­takavarikko Togossa

Togosta on tullut keskeinen väylä laittomassa norsunluukaupassa Afrikasta Aasiaan.

Togo. Togon poliisi on takavarikoinut neljä tonnia norsunluuta, kertoo BBC. Salametsästäjien saaliit löydettiin kahdesta kontista maan pääkaupungin Lomén satamassa.

Salakuljetusyrityksestä on pidätetty kaksi togolaista miestä ja kontit omistanut Vietnamin kansalainen. Norsunluukontit olivat matkalla Vietnamiin.

Norsunluukauppa kiellettiin jo neljännesvuosisata sitten, mutta kauppa käy yhä vilkkaana. Afrikan norsuja uhkaa sukupuutto. Viimeisten kymmenen vuoden aikana metsänorsujen määrä on vähentynyt yli 60 prosentilla keskisessä Afrikassa.

Rannikolla sijaitsevasta Togosta on luonnonsuojelijoiden mukaan tullut keskeinen väylä Afrikasta Aasiaan suuntautuvan norsunluun salakuljetuksessa.

Togossa salakuljetuksesta voi saada vankeutta 10 kuukaudesta kolmeen vuoteen. Viime elokuussa poliisi pidätti miehen, jonka uskotaan johtavan maan norsunluukauppaa. Syytettä ei toistaiseksi ole käsitelty tuomioistuimessa.

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!