Artikkelikuva

Naiset menestyivät kykytestissä Intiassa

Tutkimuksen mukaan intialaisista vastavalmistuneista nainen on useammin valmis työelämään kuin mies.

Intia. Vain noin joka kolmas intialainen vastavalmistunut täyttää työelämän vaatimukset, todetaan The Times of Indian julkaisemassa tutkimusreferaatissa. Naisista kelvollisia oli 42 prosenttia, miehistä vain kolmisenkymmentä.

Tutkimuksessa mitattiin opintojen loppuvaiheessa olevien opiskelijoiden numeerisia ja loogisia kykyjä sekä kommunikaatiotaitoa ja yleistietoutta. Verkossa toteutettuun tutkimukseen osallistui 100 000 henkeä eri puolilta Intiaa. Eri osavaltioista tulevien opiskelijoiden menestyksessä oli suuria alueellisia eroja.

Eroja löytyi myös tieteenalojen väliltä. Parhaiten työelämän vaatimuksiin vastasivat farmasian opiskelijat. Heitä seurasivat insinööritieteiden ja informaatioteknologian opiskelijat.

Koulutuksen taso on kriittinen kysymys Intian menestykselle. Lähiaikoina työmarkkinoille on siirtymässä 12 miljoonaa vastavalmistunutta nuorta.

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!