Artikkelikuva

Some-kampanja sulki ranskalaisen ravintolan Pakistanissa

Ravintolan omistaja sai nopeasti some-kansan vihat ylleen.

Pakistan. Islamabadiin ranskalaisen ravintolan perustanut Philippe Lafforgue halusi rajata asiakaskuntansa vain muihin ulkomaalaisiin. Pakistanilaisilla asiakkailla ei ollut asiaa­ La Maison -ravintolaan ilman ulkomaalaista seuraa, kertoo pakistanilainen lehti Dawn.

Ravintolasta pöytävarausta tehnyt pakistanilainen journalisti Cyril Almeida tuohtui saamastaan kohtelusta ja käynnisti sosiaalisessa mediassa NoToApartheid -kampanjan. Almeida julkaisi verkossa myös La Maisonin osoitteen ja otti yhteyttä poliisiin.

Kampanja tuotti tulosta nopeasti. Kaksi poliisia yritti varata La Maisonista pöydän ja he tulivat Almeidan tavoin torjutuksi. Seurauksena poliisit ratsasivat ravintolan, pidättivät sen pakistanilaiset työntekijät ja takavarikoivat viinit ja oluet.

Myös pakistanilaiset twitterin käyttäjät reagoivat voimakkaasti. Jotkut heistä vertasivat Lafforguen toimintaa kolonialistisen ajan syrjintään. Vuonna 2005 Pakistaniin muuttanut Lafforgue itse väittää toimineensa hyvässä uskossa ja olettaneensa sianlihan ja alkoholin tarjoamisen olevan este pakistanilaisten asiakkuudelle.

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!