Artikkelikuva

Omistajat oikeuteen Bangladeshin palossa

Palaneen vaatetehtaan omistajapariskuntaa syytetään murhapoltosta, henkirikoksista ja törkeistä kulomantuottamuksista.

Bangladesh. Marraskuussa 2012 palaneen bangladeshilaisen vaatetehtaan omistajapariskunta, johto ja turvallisuusvastaavat on määrätty pidätettäväksi, kertoo englanninkielinen Al Jazeera.

Dhakan ulkopuolella sijaitsevan Tazreen tehtaan palossa kuoli 112 työläistä. Suurin osa kuolleista oli naisia, jotka ompelivat noin 35 euron kuukausipalkalla vaatteita muun muassa kauppajätti Wal-Martille.

Pidätysmääräystä edelsi 13 kuukauden tutkinta. Poliisin mukaan kyseessä on ensimmäinen kerta, kun omistajaa syytetään tehdaspalosta.

Syytteen mukaan omistajat ja muut vastuulliset ovat syyllistyneet murhapolttoon, henkirikoksiin ja törkeisiin kuolemantuottamuksiin. Syyttäjä Anwarul Kabirin mukaan heitä uhkaa jopa elinkautinen vankeusrangaistus.

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!