Artikkelikuva

Arvovaltaisia pitkäkyntisiä?

Ruotsin suurlähettilään kännykkä katosi pöydältä kesken juhlaillallisen, suoraan turvamiesten nenän edestä.

Tansania. Yksittäisen kännykän katoaminen ei yleensä ole suuri uutinen. Paitsi jos kännykkä katoaa maan prameimmilla illallisilla presidentin turvamiesten nenän edessä.

Tansaniassa juhlittiin tammikuussa Sansibarin vallankumouksen 50-vuotispäivää. Juhlaillallinen järjestettiin Sansibarin valtiopäivätalolla. Läsnä oli maan kerma: presidentti, ministereitä, diplomaattikuntaa ja muita nimekkäitä.

Paikalla oli myös Ruotsin suurlähettilään kännykkä, jonka suurlähettiläs laittoi illallispöydälle kesken illallisen. Ennen illan loppua se oli kadonnut kuin tuhka tuuleen.

Kännykkävarkaudet ovat Tansaniassa yleisiä. Uutinen siitä, että kännykkä voi kadota maan tarkimmin vartioidussa tilaisuudessa, on saanut riemastuksen ja kauhistuksen sekaisen vastaanoton. Poliitikkojen luotettavuudesta on veistelty vitsejä samalla kun on pohdittu, kenen taskuun puhelin livahti.

Paikallinen poliisipäällikkö Mkadamu Khamis Mkadamu tosin oli Tanzania Daima -lehden haastattelussa sitä mieltä, etteivät näin arvovaltaiset vieraat ole voineet sortua varkauteen.

”Tämä oli todella tärkeä tilaisuus, johon oli kutsuttu vain merkittäviä arvohenkilöitä. Puhelin on varmaankin vain pudonnut johonkin. Paikalla ei ollut lainkaan tavallisia ihmisiä, vaan kaikki olivat aikuisia, kunnioitettuja ja vastuullisia ihmisiä”, poliisipäällikkö totesi.

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!