Artikkelikuva

Anonymous hyökkäsi namibialaisille nettisivuille

The Namibian -lehden toimittajan mukaan on valitettavaa, ettei Anonymous erota hallituksen ja riippumattoman sanomalehden sivuja toisistaan.

Namibia. Hakkeriyhteisö Anonymous hyökkäsi tammikuussa namibialaisten nettisivujen kimppuun.  Nettihyökkäyksen syynä oli Namibian hallituksen päätös antaa yhdysvaltalaiselle Dallas Safari Clubille lupa metsästää sarvikuonoja.

Namibian ympäristö- ja matkailuministeriö kertoi vuoden 2013 lopulla saaneensa hallitukselta oikeuden myöntää kaatoluvat viidelle mustalle sarvikuonolle.

Hyökkäysten jälkeen Anonymous ilmoitti Twitterissä, että ryhmä jatkaa hyökkäyksiään kaikille sivuille, joiden pääte on gov.na, .na, co.na tai na.org. Lisäksi se ilmoitti kyseessä olleen varoituksen ja hyökkäysten jatkuvan, kunnes Namibia lopettaa sarvikuonojen teurastuksen niiden suojeluun vedoten.

Myös The Namibian -lehden sivuille hyökättiin. Lehden verkkoversiota toimittavan Johnathan Beukesin mukaan on valitettavaa, että Anonymous ei erota hallituksen ja riippumattoman sanomalehden sivuja toisistaan. 

Varaympäristöministeri Pohamba Shifetan mielestä Anonymousin tulisi ymmärtää, että kaatolupia myöntäessään hallitus ei riko lakia. 

Dallas Safari Clubin tammikuussa huutokauppaamasta sarvikuonon kaatoluvasta maksettiin ennätykselliset 350 000 Yhdysvaltain dollaria.