Artikkelikuva
Sierra Leonen Punaisen Ristin hautausryhmän jäsentä desinfioidaan sen jälkeen kun hän on siirtänyt ebolaan kuolleen ihmisen ruumiin Freetownissa marraskuussa.

Maailman suurimmat pelonaiheet

Pew Global Attitudes -projektin tekemän kyselyn mukaan Afrikassa suurimpana vaarana pidetään aidsia ja muita sairauksia.

Maailma. Pew Global Attitudes -projekti on selvittänyt ihmisten pelkoja eri puolilla maailmaa. Lähes 50 000 ihmistä 44 maasta vastasi kyselyyn.

Monet ennakko-oletukset vahvistuivat tutkimuksessa. Lähi-idässä pelkoa herätti eniten uskonnollinen ja etnisperusteinen viha, kun taas Afrikassa suurimpana vaarana pidettiin aidsia ja muita sairauksia. Monessa Aasian maassa kuten Kiinassa pelättiin saastumista ja ympäristötuhoja.

Ydinaseet koettiin suurimmaksi uhkaksi Venäjällä, Ukrainassa, Japanissa ja useassa Latinalaisen Amerikan maassa. Yhdysvalloissa ja useimmissa tutkituista Euroopan maista, kuten Espanjassa, Saksassa ja Puolassa, ihmisten välinen epätasa-arvo herätti eniten tulevaisuudenpelkoa.

Linjasta poiketen britit ja ranskalaiset ilmoittivat uskonnollisen ja etnisen vihan olevan pelottavinta maailmassa.

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!