Artikkelikuva

Kranaatteja ja romansseja

Rauli Virtasen Reissukirjan lukija pääsee mukaan matkalle Meksikosta Amazonille, Vietnamista Kiinaan ja Neuvostoliitosta New Yorkiin.

Pitkän linjan ulkomaantoimittaja Rauli Virtasen uusi muistelmateos Reissukirja­ – Matkalla kaikissa maailman maissa on nimensä mukaisesti kokoelma kaikkea maailmalla nähtyä, kuultua ja tunnettua.

Viiden vuosikymmenen kulkemisen aikana kerätty kokemus on nidottu reilun neljänsadan sivun pakettiin, jonka aikana lukija pääsee mukaan matkalle Meksikosta Amazonille, Vietnamista Kiinaan ja Neuvostoliitosta New Yorkiin.

Mielikuvituksellisten otsikoiden alla käydään läpi ilon ja surun, onnen ja kauhun hetkiä: on useampia malariatartuntoja, tsunamia ja kranaattien silpomia lapsia, mutta myös liikuttavaa vieraanvaraisuutta, tulista romanssia ja maailman kauneutta.

Rauli Virtanen on vieraillut maailman kaikissa itsenäisissä valtioissa, monissa useampaan kertaankin. Reissukirja onkin jossain määrin elämäkerta matkakirjan muodossa. Muoto sopii tekijälleen.

Rauli Virtanen: Reissukirja – Matkalla kaikissa maailman maissa. WSOY 2014.

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!