Kambodzhalaistoimittajat hautaavat uutisia

Toimittajat saattavat tehdä tutkivaa työtä ja kiristää lainrikkojia uhkaamalla heitä paljastuksilla.

Kambodzha. Kambodzhassa toimii journalisteja, jotka penkovat esiin uutisia ja jättävät ne sitten maksua vastaan raportoimatta, uutisoi Al Jazeera.

Korruptoituneilla toimittajilla on virallinen pressikortti, mutta yleensä ei koulutusta. He ”työskentelevät” vain silloin tällöin ilmestyvissä lehdyköissä. Toisiaan toimittajat maksavat lehdelle oikeudesta esiintyä sen toimeksiannosta.

Toimittajat saattavat tehdä tutkivaa työtä ja kiristää lainrikkojia uhkaamalla heitä paljastuksilla. Toisinaan tutkivaa journalismia ei edes tarvita, sillä paikallisviranomaiset voivat maksaa siitä, ettei tutkimuksia aloiteta.

Al Jazeeran tietojen mukaan korruptoitunut työtapa on juurtunut Kambodzhan journalismiin, vaikka siitä ei puhuta avoimesti. Edes se, että useiden kiristäjätoimittajien kimppuun on viime aikoina käyty, ei ole herättänyt suurempaa keskustelua.

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!