Eriarvoisuus vahingoittaa rikkaitakin

Rikkaat kärsivät köyhempien tavoin myös yhteiskuntarauhan murentumisesta.

Maailma. ”Epätasa-arvon vähentäminen ei ole oikeisto- tai vasemmistokysymys”, totesi Oxfam-järjestön vero- ja eriarvoisuuskysymysten asiantuntija Alison Holder Helsingissä marraskuussa.

Holderin mukaan koko politiikan kirjo on huolestunut kasvavasta epätasa-arvosta, jopa monet miljonääritkin. Mutta miksi se heitä huolestuttaisi?

Esimerkiksi kansainvälisen valuuttarahasto IMF:n mukaan eriarvoisuus on haitaksi talouskasvulle. Tutkimusten mukaan epätasa-arvoisuus tuottaa korkeintaan nopeaa, hetkellistä talouskasvua, joka hiipuu nopeasti.

Eriarvoisuus tuottaa lisäksi poliittista ja taloudellista epävakautta, joka puolestaan vähentää investointeja.

Talouskasvun lisäksi eriarvoistuminen vaikuttaa myös rikkaiden elinympäristöön. Rikkaat kärsivät köyhempien tavoin myös yhteiskuntarauhan murentumisesta.

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!