Artikkelikuva
Itäranta toivoo

Katastrofin jälkeistä teetä

Emmi Itärannan esikoisromaanin päähenkilö keittää vähällä vedellä teetä.

Emmi Itärannan ­(s. 1976) ilmastonmuutoksen jälkeiseen tulevaisuuteen sijoittuva esikoisromaani Teemestarin kirja (2012) valloittaa maailmaa.

Yksi romaanin kiehtovimpia elementtejä ovat teeseremoniakuvaukset. Lähteenä on toiminut japanilaisen Kakuzo Okakuran klassikkoteos Kirja teestä (1906), mutta mukana on myös kiinalaista teekulttuuria ja fiktiivisiä aineksia.

”Olin kiinnostunut sekä japanilaisesta teekulttuurista että ilmastonmuutoksesta. Nämä kaksi erillistä asiaa yhdistyivät mielessäni kuvaksi päähenkilöstä: nuori nainen valmisti teetä ekokatastrofin jälkeisessä maailmassa, jossa puhdasta juomavettä oli hyvin vähän. ”

Itäranta toivoo, että todellisessa maailmassa ihmiskunta on riittävän viisas välttämään katastrofaaliset tulevaisuusskenaariot.

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!