Artikkelikuva
Pussieläimiin kuuluva tiikeripussikissa kuuluu uhanalaisiin lajeihin. Lajia tavataan Pohjois- ja Itä-Australiassa sekä Tasmaniassa.

Eläinlajeja häviää vauhdilla ihmisen takia

BirdLife Internationalin mukaan viimeisten 500 vuoden aikana 150 lintulajia on kuollut sukupuuttoon.

Maailma. Ihmiset tappavat eläinlajeja sukupuuttoon tuhat kertaa nopeammin kuin mitä luonto synnyttää uusia, kertoo tuore tutkimus.

BirdLife Internationalin mukaan viimeisten 500 vuoden aikana 150 lintulajia on kuollut sukupuuttoon. Ilman ihmisen vaikutusta maapallo menettäisi arviolta yhden lintulajin kerran tuhannessa vuodessa, selittää tutkija Stuart Pimm Duken yliopistosta Live Science -nettilehdelle.

Ilman ihmisen vaikutusta sukupuuttoon kuolemisnopeuden pitäisi olla noin yksi laji kymmentä miljoonaa lajia kohti vuosittain. Tällä hetkellä lajeja katoaa sadan ja tuhannen lajin välillä kymmentä miljoonaa kohti. Uusia lajeja syntyy 0,05-0,2 miljoonaa lajia kohti.

Tuore tutkimus on osa viisivuotista projektia, jonka avulla yritetään selvittää, kuinka monta eläinlajia on olemassa, kuinka moni laji on tuntematon ja miten nopeasti lajit ovat kuolemassa sukupuuttoon.

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!