Artikkelikuva
Pia Heikkilä: Operaatio Lipstick. Otava 2013.

Huulipunan voimalla

Toimittaja Pia Heikkilä kirjoitti chick lit -tyylisen esikoisromaanin, joka sijoittuu sotatantereelle.

Kansainvälisessä mediassa työskennellyt toimittaja Pia Heikkilä räväyttää viihteellisellä esikoiskirjallaan Operaatio Lipstick. Tapahtumapaikkana on Kabul, jossa kolmikymppinen sinkkunainen Anna työskentelee sotakirjeenvaihtajana. Skuuppien lisäksi Anna metsästää seksiä. Ja sitähän löytyy: sodan keskellä työskentelevät yksinäiset miehet – erityisesti rauhanturvaajat ja avustustyöntekijät – kaipaavat vaihtelua rankalle todellisuudelle. Varsin usein näitä miehiä odottaa kotimaassa perhe.

Pohjimmiltaan Anna ei tietenkään etsi sotatantereelta seksiä, vaan rakkautta, elämänkumppania. Heikkilä piirtää kuvaa naisesta, jonka biologinen kello tikittää, mutta olosuhteet ovat vähintäänkin haastavat. Kuinka yhdistää ura ja parisuhde, mahdollisesti perhe?

Mitään syvällistä Heikkilä ei Operaatio Lipstickissä kehittele, viihteellisellä otteella mennään, sotatantereen humoristisella chick lit -tyylillä. Paljastuu, että Annan ystävää kaltoin kohdelleella miehellä on yhteyksiä laittomiin asekauppoihin. Naiset päättävät ilmiantaa lurjuksen, mikä johtaa heidät tilanteisiin, joista ei vauhtia eikä vaaraa puutu. Juonen käänteet eivät ole kaikkein uskottavimmasta päästä, mutta niiden parissa viihtyy – ja punastelee.

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!