Syyrian sijaissotijat

”Syyriasta on tullut 'strateginen taistelukenttä', missä Venäjä on lännen kanssa vastatusten Syyrian virallisen hallinnon tukijan ominaisuudessa.

Kylmässä sodassa suurvallat eivät asiallisesti kertaakaan kohdanneet toisiaan sotilaallisesti, vaan nämä kohtaamiset tapahtuivat ’sijaissodissa’ Afrikassa tai vaikkapa Keski-Amerikassa. Syyria on muuttunut ensi vaiheessa sijaissodaksi, joka uhkaa koko alueen vakautta.”

Alpo Rusi Suomen Kuvalehdessä 14.6.2013.

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!