Meksiko panostaa kadonneiden etsintään

Meksikossa etsitään huumesodassa kadonneita ihmisiä.

Meksiko. Meksiko on perustanut erityisyksikön tutkimaan huumesodassa kadonneiden ihmisten kohtaloa. Katoamiset ovat Meksikossa herkkä aihe. Kidnappauksiin ovat syyllistyneet paitsi huumejengit, myös viranomaiset.

Oikeusministeri Jesus Murillo Karamin mukaan uusi tutkimusyksikkö on suoraan oikeusministeriön alainen, kirjoittaa The Huffington Post -lehti.

Murillo Karam vakuuttaa, että viranomaiset tekevät kaikkensa kadonneiden kohtalon selvittämiseksi. Selvitystyöhön otetaan mukaan kadonneiden omaiset, joista monet ovat jo tehneet tai teettäneet omia tutkimuksiaan. Lisäksi oikeusministeri lupaa, että yksikön tutkijat auttavat kadonneiden omaisia toimimaan muiden viranomaisten kanssa ja pysyvät näiden rinnalla tapauksen lopulliseen selviämiseen saakka.

Viranomaiset ovat myös kertoneet olevansa luomassa yhteistietokantaa kadonneista, joita lasketaan tällä hetkellä olevan 26 121. Luku julkistettiin alkuvuodesta ja sen uskotaan laskevan, kun ilmoitukset saadaan koottua yhteen

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!