Kyllä Hippo tietää 7–8/2013

Hippo tietää miltä sivuilta saat viruksia, mihin maahan haetaan patentteja ja missä multimiljonäärit asuvat.

3

kertaa suuremmalla todennäköi­syydellä saat tietokoneellesi viruksen uskonnolliselta verkkosivulta kuin aikuisviihdesivulta. Tietoturvayhtiö arvioi tutkimuksessaan syyksi sitä, että aikuisviihdesivut tuottavat tekijöilleen rahaa, ja niitä on tärkeämpi suojata.

25

prosenttia kaikista maailman patenteista haettiin vuonna 2011 Kiinaan. Vuonna 2008 maan osuus kaikista patenttihakemuksista oli 15 prosenttia.

97

prosenttia 4 000:sta viimeisten 21 vuoden aikana toteutetuista ilmastonmuutostutkimuksista päätyi tulokseen, että ilmastonmuutos johtuu ihmisen toiminnasta.

1 318

multimiljonääriä asuu Pekingissä. Eniten multimiljonäärejä asuu Lontoossa, missä heitä on 4 224. Multimiljonääri on henkilö, jolla on yli 30 miljoonan Yhdysvaltain dollarin omaisuus.

233 934

lasta adoptoivat yhdysvaltalaiset ulkomailta vuosina 1999–2011. Kaksi kolmasosaa adoptoiduista oli tyttöjä. Eniten adoptoitiin Kiinasta ja Venäjältä.

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!