Artikkelikuva
The Cambodian Space Project: 2011: A Space Odyssey. Metal Postcard.

The Cambodian Space Project: 2011: A Space Odyssey

Yhtyeen musiikki on länsimaisen rockin ja kambodzhalaisen musiikin yhdistelmää, jossa on suuremman hankkeen henkeä.

Kun punakhmerit ottivat vallan Kambodzhassa vuonna 1975, maan musiikkielämä sai osansa hirmuvallasta. 1960-luvulla syntynyt länsimaisen rockin ja kambodzhalaisten sävelmien hybridi kirjaimellisesti tapettiin, eli se kuoli joukkohautoihin esittäjiensä ja muun väestön kera. Kambodzhalaisen laulajan Srey Thyn ja tasmanialaisen kitaristin ja kosketinsoittajan Julien Poulsonin kambodzhalainen avaruusprojekti tekee kunniaa murhatuille esikuvilleen.

Yhtyeessä on pelkkää musiikkia suuremman hankkeen henkeä: Kimeä-ääninen laulaja on ennen laulajanuraansa kokenut kovia, jopa seksikauppaan kaappaamisen. Nyt hän on yksi Unicefin hyvän tahdon lähettiläistä. Edeltäjistään musiikki eroaa ennen muuta studiotekniikan paremmuudella ja osin juuri siitä johtuvalla raskaammin rockaavalla kitarasoundilla. Kuin silmäniskuna kuuntelijoille ja viittauksena solistin menneisyyteen karaokelaulajana albumi päättyy lystikkääseen versioon alkuperäisenäkin hiukan huvittavasta hollantilaisen Shocking Bluen 1970-luvun hitistä Venus.

Kuuntele levy Spotifysta:

The Cambodian Space Project: 2011: A Space Odyssey

Yhtye esiintyy Maailma kylässä -festivaalilla lauantaina 25.5.

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!