Syövät yleistyneet Afrikassa

Syöpäsairaudet ovat kasvava ongelma Saharan eteläpuolisessa Afrikassa.

Afrikka. Syöpäsairaudet ovat kasvava ongelma Saharan eteläpuolisessa Afrikassa, kertoo lääketieteellinen lehti The Lancet. Köyhyys alueella on vähentynyt ja ihmiset elävät pidempään, jonka vuoksi syöpä ehtii kehittyä yhä useammille. Lisäksi syöpäriskiä nostavat tulehdussairaudet eivät ole vähentyneet.

Alueen tavallisimmat syöpäsairaudet, kuten usein aidsiin liittyvä Kaposin sarkooma, kohdunkaulan syöpä ja rintasyöpä, olisivat helposti estettävissä tai hoidettavissa, jos ne havaittaisiin ajoissa.

Syövästä selviytyvät kuitenkin vain hyvin harvat. Ihmiset kääntyvät usein perinteisten parantajien puoleen, kun taas terveyspalvelut ovat vaikeasti saatavilla. Syöpiä ei myöskään diagnosoida ajoissa tai kyetä hoitamaan. Perhesiteiden ja yhteisön tuen mureneminen kaupungistumisen ja elämäntyylin muutosten takia vaikeuttaa entisestään potilaiden avunsaantia.

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!