Obama ehdottaa ruoka-apuun muutoksia

Obaman budjettiehdotuksen mukaan Yhdysvaltain antamaa ruoka-apua ei jatkossa hankittaisi vain kotimaisilta tuottjailta.

Yhdysvallat. Presidentti Barack Obaman ehdotus Yhdysvaltojen vuoden 2014 budjetiksi sisältää hyvän uutisen maailman nälkäisille. Budjettiehdotuksen mukaan Yhdysvaltain antamaa ruoka-apua ei tarvitsisi jatkossa enää hankkia yksinomaan kotimaisilta tuottajilta, kertoo uutistoimisto Irin.

Yhdysvallat on maailman suurin yksittäinen ruoka-avun antaja. Se on kuitenkin perinteisesti antanut apuna vain Yhdysvalloissa tuotettua ruokaa. Hätäavun osalta on järkevämpää hankkia ruoka mahdollisimman läheltä avustettavaa aluetta. Siten ruoka saadaan nälkäisille paljon halvemmalla – ja nopeammin.

Obaman ehdotuksessa 55 prosenttia maan antamasta avusta tulisi yhä yhdysvaltalaisilta pelloilta. Loput 45 prosenttia voitaisiin hankkia muualta.

Ehdotus herättää Yhdysvalloissa paljon vastustusta. Maataloustuottajien lisäksi sitä vastustaa myös kuljetusteollisuus. Tähän asti maan antama apu on pitänyt rahdata perille yhdys­valtalaisilla laivoilla ja autoilla.

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!