Meksikon armeija torjumaan nälkää?

Meksikon asevoimien osa "Nälänvastaisessa ristiretkessä" arveluttaa kansalaisjärjestöjä.

Meksiko. Kansalaisjärjestöjä arveluttaa Meksikon asevoimille kaavailtu rooli ”Nälänvastaisessa ristiretkessä”, jota maan uusi presidentti Enrique Peña Nieto käynnistelee.

Sotilaiden on määrä koota tietoja uuden sosiaaliavun saajista 400 kohdekunnassa. Tarkoituksena on varmistaa, ettei tukea päädy vääriin käsiin, kuten edellisen presidentin Felipe Calderónin aikana väitetään tapahtuneen.

Ristiretkellä halutaan tavoittaa 7,4 miljoonaa köyhimpiin kuuluvaa meksikolaista. Mukaan valitut kunnat sijaitsevat Guerreron, Oaxacan, Chiapasin ja Veracruzin osavaltioissa, joissa elää paljon alkuperäiskansoihin kuuluvia.

Tilastojen mukaan Meksikon 117 miljoonasta asukkaasta liki puolet on köyhiä ja kymmenesosa elää äärimmäisessä köyhyydessä.

Meksikon armeijassa on 210  000 sotilasta, joista 70  000 osallistuu Calderónin aloittamaan sotaan huumeita vastaan. Siinä on kuollut kymmeniä tuhansia ihmisiä. Meksikon ihmisoikeuskomissio on saanut sotilaiden toiminnasta 8 000 valitusta vuosina 2006–2012.

Armeijan ihmisoikeusrikkomukset ovat syynä siihen, että Meksikon kansalaisjärjestöt karsastavat ajatusta sotilaiden osallistumisesta nälän torjuntaan. IPS.

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!