Kyllä Hippo tietää 5/2013

Hippo tietää, että nuoret teeskentelevät puhuvansa puhelimeen, alkoholilla on negatiivisia vaikutuksia ja kuinka taksiluvan hinta on huikea Turkissa.

30

prosenttia 18–29-vuotiaista teeskentelee joskus puhuvansa puhelimeen välttääkseen läsnäolevalle ihmiselle puhumisen. Vanhempien keskuudessa prosenttimäärä on 13.

35

alkoholin negatiivista vaikutusta havaitsivat yhdysvaltalaiset yliopisto-opiskelijat tutkimuksessa. Niihin kuuluivat muun muassa sammuminen, tappeluihin joutuminen ja krapula. Positiivisia vaikutuksia löytyi 14, yksi niistä parantunut vitsailukyky.

300

kysymystä kysyy 2–10-vuotias lapsi keskimäärin äidiltään päivittäin. Uteliaimpia ovat neli­vuotiaat tytöt, jotka kysyvät 390 kysymystä.

580 000

dollaria maksaa taksilupa Turkin pääkaupungissa Istanbulissa. Luvan hinta on kolminkertaistunut yhdeksässä vuodessa. Lupia kaupitellaan kuin pörssissä, ja taksikuskit vuokraavat käyttöoikeuden luvan omistajilta.

630 000 000

aikuista ympäri maailman haaveilee kotimaastaan muuttamisesta. Suosituin kohde on Yhdysvallat. Sinne muutosta haaveilee esimerkiksi 19 miljoonaa kiinalaista ja 13 miljoonaa nigerialaista.