Kyllä Hippo tietää 5/2013

Hippo tietää, että nuoret teeskentelevät puhuvansa puhelimeen, alkoholilla on negatiivisia vaikutuksia ja kuinka taksiluvan hinta on huikea Turkissa.

30

prosenttia 18–29-vuotiaista teeskentelee joskus puhuvansa puhelimeen välttääkseen läsnäolevalle ihmiselle puhumisen. Vanhempien keskuudessa prosenttimäärä on 13.

35

alkoholin negatiivista vaikutusta havaitsivat yhdysvaltalaiset yliopisto-opiskelijat tutkimuksessa. Niihin kuuluivat muun muassa sammuminen, tappeluihin joutuminen ja krapula. Positiivisia vaikutuksia löytyi 14, yksi niistä parantunut vitsailukyky.

300

kysymystä kysyy 2–10-vuotias lapsi keskimäärin äidiltään päivittäin. Uteliaimpia ovat neli­vuotiaat tytöt, jotka kysyvät 390 kysymystä.

580 000

dollaria maksaa taksilupa Turkin pääkaupungissa Istanbulissa. Luvan hinta on kolminkertaistunut yhdeksässä vuodessa. Lupia kaupitellaan kuin pörssissä, ja taksikuskit vuokraavat käyttöoikeuden luvan omistajilta.

630 000 000

aikuista ympäri maailman haaveilee kotimaastaan muuttamisesta. Suosituin kohde on Yhdysvallat. Sinne muutosta haaveilee esimerkiksi 19 miljoonaa kiinalaista ja 13 miljoonaa nigerialaista.

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!