Eksyneet puhvelit riesana Liberiassa

Puhvelit tallovat maniokkiviljelmiä Liberiassa.

Liberia. Puhvelit tallovat maniokkiviljelmiä Kaakkois-Liberian Marylandissa. Paikalliset uskovat, että eläimet ovat vaeltaneet alueelle ilmastonmuutoksen ajamina naapurimaasta Norsunluurannikolta.

Ravintoa etsivät puhvelit ovat päätyneet viljelmien lisäksi harhailemaan soille ja tiheisiin metsiköihin eli itselleen vieraisiin elinympäristöihin. Vahinkoja tarkastaneen yhteisviljelmäkoordinaattori Nyema Dion mukaan ensimmäiset puhvelit ilmaantuivat Marylandiin helmikuussa.

Liberialaisen The Inquirer -lehden haastattelema Dion sanoo, että yli 150 viljelijää on kertonut tilojensa jääneen puhveleiden jalkoihin. Viljelijät ovat rakentaneet tilojensa ympärille jykeviä barrikadeja, mutta ne eivät ole pidätelleet puhveleita.

”Vastaavaa vaellusta ja elinympäristön vaihtoa ei aiemmin ole nähty”, Dion toteaa. Hän arvelee syyn löytyvän joko ilmaston muuttumisesta tai siitä, että eläimet ovat pelästyneet jotakin ja lähteneet pakoon.

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!