Kyllä Hippo tietää 3/2013

Hippo tietää uskonnottomien määrän maailmassa, ranskalaisten kodittomuuden pelosta, merirosvohyökkäyksistä viime vuosina ja brittipubien epäonnisesta kohtalosta.

16

prosenttia maailman ihmisistä ei kuulu mihinkään uskontokuntaan. 32 prosenttia ihmisistä on kristittyjä, 23 prosenttia muslimeja.

56

ranskalaista sadasta pitää melko tai erittäin todennäköisenä, että joutuu jonain päivänä kodittomaksi. Vain 0,002 prosenttia ranskalaisista on kodittomia.

297

merirosvohyökkäystä tapahtui vuonna 2012, kun vuonna 2011 hyökkäyksiä oli 439. Tiedemiehet eivät ole päässeet viime vuosina tutkimaan neljäsosaa Intian valtamerestä merirosvopelon takia.

4 500

brittipubia on suljettu vuoden 2008 jälkeen. Kaikkiaan Englannissa, Skotlannissa ja Walesissa suljetaan yhteensä keskimäärin 12 pubia viikossa.

1 100 000 000

eli 1,1 miljardia kehitysmaiden asukkaista kuuluu keskiluokkaan. Ennustusten mukaan keskiluokka tulee kasvamaan vuoteen 2017 mennessä 400 miljoonalla.

 

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!