Asukaskaartit aseistautuvat Meksikossa

Huumeiden vastaisen sodan uuvuttamat meksikolaiset ovat alkaneet valvoa järjestystä omatoimisesti.

Meksiko. Huumebisneksen ja huumeiden vastaisen sodan uuvuttamat meksikolaiset ovat alkaneet monin paikoin valvoa järjestystä omatoimisesti. Nyt muutamat heistä uhkaavat ryhtyä myös jakamaan oikeutta pikatuomioistuimissa.

Etelämeksikolaisessa Guerreron osavaltiossa vapaaeh­toiset asukaskaartilaiset ovat pidättäneet useita epäiltyjä ja sulkeneet heitä epävirallisiin vankiloihin. Kaartin johtaja Bruno Plácido on ilmoittanut suunnitelmista syyttää ja tuomita 50 miestä ja 3 naista. Heitä epäillään useista rikoksista, muun muassa kidnappauksista, kiristyksestä ja järjestäytyneeseen rikollisuuteen osallistumisesta.

Plácidon johtamat, viranomaisia tehottomuudesta syyttävät Ayutla de los Libresin asukkaat ovat aseistaneet joukkonsa ja järjestäneet ratsioita. Toistaiseksi hallitus ei ole antanut virallista asemaa kodinturvajoukoille. Guerreron oikeusministeri Martha Garzón Bernal huomauttaakin The New York Times -lehden mukaan, että vapaaehtoisilla ei ole oikeutta ottaa vankeja. Näin ollen myös heitä voidaan syyttää kidnappauksista.

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!