Voimaeläimiä Siperiasta

Kuvanveistäjä Dashi Namdakovin aiheet tulevat aron nomadien kansantarustosta ja uskonnoista

Siperialaisen kuvanveistäjän Dashi Namdakovin aiheet tulevat aron nomadien kansantarustosta ja uskonnoista. Jotkut ovat historiallisia henkilöitä, mutta iso osa kuvista saa innoituksensa eläimistä, erityisesti ihmisten ja eläinten sekamuodoista ja erilaisista voimaeläimistä. Namdakovin veistoksissa yhdistyvät burjaattien kansantaide ja samanistiset uskomukset, Tiibetin buddhalaisuus sekä länsimainen taideperintö.

Dashi Namdakov: Myyttien maailma. Tampereen taidemuseossa 5.5.2013 asti. (Puutarhakatu 34, Tampere) ti–pe 9–17 la–su 10–18.

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!