Pankki rikastui ruokaspekuloinnilla

Ruoan hinnalla spekuloiminen siivitti Goldman Sachsin huipputulokseen.

Maailma. Ruoan hinnalla spekuloiminen auttoi nostamaan amerikkalaispankki Goldman Sachsin huipputulokseen, selviää brittilehti The Independentin teettämästä tutkimuksesta.

”Taloudellinen keinottelu lisää ruoan hintapiikkejä. Niihin suurin syyllinen on Goldman Sachs”, tutkimuksen tehnyttä WDM:ää edustava Christine Haigh sanoo.

Pankki tienasi viime vuonna arviolta 300 miljoonaa euroa sijoittamalla asiakkaidensa varoja vehnän, maissin ja kahvin kaltaisiin kulutushyödykkeisiin. Goldman Sachs on varsin vaitonainen siitä, mistä sen voitot muodostuvat, eikä se ole nytkään kommentoinut asiaa.

Tänä vuonna Goldman Sachsin on kerrottu suositelleen asiakkailleen sijoittamista maissiin. Sen hinnan odotetaan olevan nousussa, sillä kuivuuden myötä Yhdysvaltain maissivarastot ovat alhaisimmalla tasolla liki 40 vuoteen.

Goldman Sachs teki vuonna 2012 voittoa yli 5,6 miljardia euroa, huomattavasti edellisvuotta enemmän.

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!